fbpx

Заедно срещу расизма. Подпишете писмото за солидарност!

Заедно срещу расизма. Подпишете писмото за солидарност!

Заедно срещу расизма. Подпишете писмото за солидарност!

До: движението Black Lives Matter и организациите: Congressional Black Caucus, National Association for the Advancement of Colored People и всички членове на афро-американските общности в САЩ

Споделяме вашата болка. Споделяме вашата мъка. Нашите хора, ромите, са брутализирани и тероризирани по същия начин и тук, в Европа. Точно както полицията в Минеаполис уби Джордж Флойд, полицейски служители в Чехия, преди четири години, убиха мъж от ромски произход –  Мирослав Демет. Той беше на 27 години и убийството му остана безнаказано.

Днес ние стоим с вас в глобалната борба срещу несправедливостта, расисткото потисничество, институционалния расизъм и полицейската бруталност. Ние сме обединени в борбата срещу расистките системи на властта, които потискат нашия народ от векове.

Ние споделяме вашата решимост за свобода и справедливост. Ние се изправяме срещу расистите, срещу бялото превъзходство, неонацистите, крайните десни и авторитарните лидери по всякакъв начин, по който можем. 

Ние заставаме на ваша страна в борбата за по-светло бъдеще за нашите деца – с надежда за мирни, антирасистки и приобщаващи общества, изградени на взаимно уважение, справедливост, равенство и любов. 

Вашата борба е и нашата борба. 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.