fbpx
Абонирай се

Ако вие искате да бъде част от гражданското обединение, да получавате актуална информация за предстоящи събития, конференции, кампании, посещения на ромски квартали и новини касаещи ромската общност ви каним да се абонирате, като оставите вашите лични данни /тел. и/или е-майл/, за да може да се свързваме с вас.

Кратка история

Постоянна ромска конференция е обединение, което през последните две години организира ключови събития за благото на ромската общност. Официално стартира в навечерието на Международния ден на ромите през 2017 г., когато над 100 ромски организации се обединиха около значими за ромската общност въпроси. Оттогава насам обединението се превърна в гражданското движение, което работи в посока за изграждането на една силна ромска общност в силна България и обединена Европа.

Какво е ПРК

Постоянна ромска конференция e движение, което обединява колективните усилия на ромски и про-ромски активисти  за  постигане на  социална справедливост и просперитет на ромите в България. Ние отстояваме приоритетите на ромската общност да се включват в местните и национални политики, като важна част от устойчивото развитие на държавата. Вярваме, че е време за промяна и също така вярваме, че заедно може да постигнем напредък и прогрес на общността ни.

Инвестирането в младите роми и развитие на бъдещото лидерство е от основните приоритети на ПРК.