fbpx

Гласът ми е от значение – Валентина Цветанова

Гласът ми е от значение – Валентина Цветанова

Подкрепи декларацията “Гласът ми е от значение”

 

#Гласът ми е от значение

47

Живеем във време на агресия, агресия спрямо нас ромите, агресия, каквато винаги е имало, агресия която не е породена от нас, но агресия насочена към нас. Агресия от която други печелят, а за нас остава вината. Вина, която ние сме принудени да търпим. Виновни сме за всички беди в държавата, втълпява ни се, че не сме достойни и нямаме право да живеем в собствената си държава, в която живеем от векове. Държава, която нашите бащи и деди са построили с ръцете си. Третират ни като хора втора ръка. Купуват бъдещето ни, фалшифицират гласовете ни, подменят избора ни, избират вместо нас и определят бъдещето ни.

100-те роми

Защо младите роми да гласуваме:
Защото сме един народ и трябва да бъдем единни и да се подкрепяме.
Защото моят, твоят и на всеки един от нас, гласът ни е значим. Защото, за да я има промяната утре, трябва да действаме днес. Бъди промяната! Бъди по-доброто утре!

Валентина Цветанова 24г., от гр. Враца. Студент в Софийски университет “СВ. Климент Охридски”, със завършен бакалавър – специалност “Музикална педагогика”, а в момента магистър “Ерготерапия за деца и възрастни с нарушение”.
Как стигнах до тук? Когато бях в 3 клас имах късмета да срещна най-добрия преподавател на света!  Той ме запозна с един от най-хубавите български народни инструменти – гъдулката. Моята майка не беше много съгласна да се захвана с този музикален инструмент, защото според нея на гъдулка свирили само мъже… Обещах да й докажа, че това не е така и с много съмнения все пак тя се съгласи…!! Последваха частни уроци, след това се записах и в училището по изкуствата СОУ “Отец Паисий”, което ме научи на работа в екип и да заобичам още повече народната музика! Участвахме заедно с най-добрите ми приятели (оркестъра) на супер много концерти, фестивали, конкурси, предавания, дори и записи…  Всичко това беше мноого по-хубаво от рожден ден! Завърших училище и беше ясно, че няма да спра до там! Станах студент и мога с ръка на сърцето да си кажа, че това ми бяха най-хубавите години от живота (надявам се за сега). В момента музиката ми е хоби, защото избрах магистърската ми програма да е нещо по-различно от музиката. Уча за деца с проблеми в развитието и работя в такъв център. Тези деца заслужават да са ужасно щастливи и обичани и се радвам, че мога да бъда покрай тях. Вярвам в доброто и в добрите хора! Добрият човек е супер герой, а на мен това ми е и най-голямата мечта: Да съм супер герой…!

Включи се и ти, като ни изпратиш своето послание и снимка!

 

Прочети още от “Гласът ми е от значение”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.