fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Сдружение ПРО ЕВРОПЕЙСКА МРЕЖА и Постоянна ромска конференция имат удоволствието да ви поканят на семинар за младежки лидери „ALL STARS”, който ще се проведе в комплекс „Царско село“ (София) между 2 и 4 октомври 2020 година.

Семинарът има следните цели:

  • Да изгради чувствителност и дълбочинно разбиране на понятията за расизъм и невидим расизъм;
  • Да представи обучителни подходи и методи за работа с млади хора по темата за борба с расизма и невидимия расизъм;
  • Да генерира идеи и планове за застъпнически кампании за повече и по-качествено антирасистко образование в училищна и извънучилищна среда;

Профил на участниците:

  • Млади хора на възраст между 18 и 30 години;
  • Активни в своята общност (училище, организация, квартал);
  • С мотивация за работа по темата за борба с расизма в дългосрочен план;
  • С възможност да се включат в цялата програма на семинара.

Силно се насърчава участието на младежки лидери от ромската общност.

Програмата на семинара ще започне в 17:00 часа в петък, 02.10.2020 и ще приключи до 14:00 часа в неделя, 04.10.2020 година. Тя ще включва интерактивни сесии, дискусии и видео работилници. Програмата ще включи и представяне на наръчника с обучителни материали „Съзвездия“, който ще бъде достъпен на български език до края на годината и ще бъде предоставен безплатно на всички участници.

Семинарните занятия, храненето и настаняването се организират в рамките на СПА комплекс „Царско село“. Семинарът ще се проведе при спазване на строги правила за здравна безопасност: от участниците ще се очаква да спазват безопасна физическа дистанция през цялото време и да носят маски в конферентната зала, която е съобразена с размера на групата. По правило участниците ще бъдат настанени в единични стаи.

Разходите за настаняване, хранене, обучителни материали и пътните разходи са за сметка на сдружение „ПРО ЕВРОПЕЙСКА МРЕЖА“. Пътните разходи до София ще се възстановят в брой на място, а за пътуване наобратно – по банков път или с пощенски запис след получаване на разходни документи. В интерес на здравната безопасност се насърчава пътуването с автомобил.

Кандидатствайте за участие в семинара, като попълните този кратък формуляр, до 23:59 часа на 25 септември 2020 година. Ще се свържем с всички кандидати на 26 септември 2020.

За въпроси можете да се свържете с нас на v.petkov@proeuropean.net или с лично съобщение на фейсбук страницата ни.  

Семинарът се организира в рамките на проект „STAR – Заедно срещу расизма“, подкрепен от програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването