fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Уморихте ли се да сте изключени от политическия процес и гласът ви да бъде заглушен? Готови ли сте да поискате свободни и честни избори и да защитите правото си на глас? Присъединете се към нашето движение днес и нека работим заедно, за да изградим критична маса от поддръжници. Заедно можем да го постигнем! 

Вълнуваме се да стартираме кампания „Роми за почтени избори в България“. Нашата цел е да гарантираме, че гласовете ни ще бъдат чути, бюлетините ни преброени, правото ни на глас защитено, а изборният процес ще е честен и прозрачен за всички.

Вярваме, че предстоящите избори на 2 април 2023 г. ще бъдат решаващ момент в нашата борба за електорална почтеност и избирателни права. Но не можем да го направим сами. Имаме нужда от вашата помощ, за да поискаме промяна от политици, политически партии и институции. Време е да потърсим отговорност за действията им и да гарантираме, че всеки глас е чут и всеки глас има значение.

Заедно можем да изградим по-добро бъдеще за себе си, нашите деца и нашата общност. Имаме богата история на политическо овластяване, обхващаща повече от век. Време е да почерпим от това наследство, за да проправим пътя си към по-светло бъдеще.

Присъединете се към нашия призив за свободни и честни избори в България. 

Нека изискаме политическите партии публично да се ангажират да санкционират кандидати, които участват в сплашване на избиратели, купуване на гласове или измама и които използват дискриминационен език или реч на омразата срещу ромската общност.

Призоваваме Комисията за защита от дискриминация да следи особено внимателно предизборната кампания и да се самосезира в случаите, в които политически субекти, медии и/или общественици използват реч срещу ромската общност, която би могла да представлява подбуждане към дискриминация.

Нашите гласове са нашата сила и заедно ще ги защитим, за да се борим за нашето достойнство, равенство и право да оформяме собствените си съдби. Нека изградим България, която да работи за всички нас, а не само за няколко могъщи.

Присъединете се към нас днес и нека променим нещата!

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването