fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Според проучване на Евробарометър от 2019 година едва 14% от българите биха се чувствали напълно комфортно, ако тяхното дете е в интимна връзка с човек от ромски произход, 15% – ако партньорът е чернокож, 29% – ако партньорът е с увреждане и само 7% – ако е от същия пол.
Как оцеляват връзките между хора различни общности срещу стереотипи и във враждебна среда?

В първата част на събитието ще видим рецитал на актрисата Наталия Цекова, която ще изпълни откъси от пиесата „Цигански колела“, както и избрана ромска поезия.
Във втората част ще дискутираме проблемите, с които се сблъскват партньори от различни общности, които са в дългосрочни интимни връзки, като думата ще имат те. Въпроси и мнения от публиката ще бъдат добре дошли.
Очакваме ви!

Фестивалът „Заедно е супер“ се организира с финансовата подкрепа на програма „Права, равенство и гражданство (2014-2020)“ на Европейския съюз.

Лига на равнопоставеността е коалиция от организации, активисти и членове на уязвими групи и съюзници, които работят за пълноправно участие на всички граждани в обществения живот, с фокус върху някои от най-изключените групи (глухи, роми и ЛГБТИ хора).

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването