fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Очакваното се случи… Политическият елит на България за пореден път доказа, че за него водеща цел никога не е бил обществения интерес. Днес мандатът връчен на „БСП за България“ беше върнат на президента неизпълнен. Отиваме на поредните безсмислени избори. Съдбата на страната, в тази изключително тежка ситуация, остава в ръцете на служебно правителство. Колкото и „добър“ да е предстоящият служебен кабинет, неговите правомощия са ограничени. 

Родните политици оставят куп недовършени дела. Средства от Плана за възстановяване най – вероятно няма да има. Преговорите за финализиране на европейските програми за следващият програмен период не са финализирани. Средствата ще закъснеят със сигурност. Реформа в правосъдната система – докарана до никъде. И десетки други ангажименти и решения, които трябваше да подобрят живота ни. 

Ангажименти няма поети и към ромската общност. Ангажимент да няма хора без лични документи – няма да бъде изпълнен. Конкретни действия за узаконяване на неформални жилища – нищо не се случи по въпроса. Но все пак имаме „наследство“ оставено ни от политиците. Рекордна инфлация, енергийна криза, обостряща се социална криза… Да ни е честито! Избори през октомври… 

Всички помним рекордно ниската избирателна активност на последните няколко вота. Е, на предстоящите избори активността ще е по – ниска, но уважаеми политици, сигурни сме, че пак ще намерите аргументи за да обясните, че властта ви ще бъде легитимна. 

Отново ще търсите начини да превърнете вота в срамна търговия. Отново ще обещавате и ще поемате ангажименти. Отново ще търсите безпринципни коалиции. Отново ще експлоатирате и ромската тематика, за да мобилизирате националистически вот. Но помнете, ромската общност не е това, което беше преди 20 години. Нашата памет не е къса. Нямаме нужда нито от 20-те ви лева, нито от празните ви обещания. 

Ще имате възможност да спечелите нашата подкрепа, само и единствено ако предприемате видими и ефективни политики, които да посрещат нашите нужди. Защото ние сме част от това общество и бъдещето на страната, зависи и от нас.

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването