fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Просто да си представим… 

Днес в Централната избирателна комисия бяха изтеглени номерата, с които регистрираните за Изборите за народно събрание на 2 октомври 2022 година партии и коалиции ще се явят на изборите. 

Жребият за теглене на номерата беше белязан с жалък опит на ВМРО да привлече вниманието на медиите, използвайки до болка познатите на обществото „патриотични“ похвати, експлоатиращи темата за изборните права на българските граждани, живеещи в Република Турция. 

Това далеч няма да е последният опит на ВМРО и останалите националистически формации да се върнат в „играта“, използвайки противопоставянето, езика на омразата и популизма.

От години наред сме свикнали да виждаме как с наближаването на избори, иначе позабравени фашисти се пробуждат. Неминуемо ще виждаме как темата за ромите става основна опорка в предизборната кампания. Как всички гръмко обещават за справяне с някаква имагинерна „Ромска престъпност“, как буйната патриотична кръв бушува във вените им и как в крайна сметка отиват и се опитват да купуват гласове, включително и в ромски квартали. 

Днес всички се изредиха да упражняват нумерологичните си способности пред камерите и да обясняват как номерът, който им е отреден, е всъщност най – печелившия. 

Партийните функционери мигновено започнаха своята дигитална война в социалните мрежи, с постване на какво ли не, само и само номерът им в бюлетината да се набие в съзнанието на гласоподавателя. 

Уважаемите политици са наясно, че на хората им е омръзнало от обещания, обещанията не са нещото, което би ги накарало да гласуват. За това ще видим в действие сложните маркетингови стратегии в действие. 

Ще се леят фалшиви новини, пропаганда и всякаква гнилоч, само и само, да бъде достигната заветната цел – място в 48-мото Народно събрание. 

А всъщност за нас, обикновените граждани и най – вече ние ромите, които сме винаги „виновните“ за успеха или провала на една или друга партия следва да помислим над въпросите или просто да си представим… :

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването