fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Новото правителство – ляво и русофилско. Служебно правителство с министър-председател Гълъб Донев поема управлението на България, след като президентът Румен Радев подписа укази за разпускане на 2 август на 47-ото Народно събрание и насрочване на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври.
Президентът Румен Радев, в рамките само на един мандат, назначава трети служебен кабинет. Сега е ред на четвъртия. Радев отново залага на близък до себе си – Гълъб Донев. Той беше вицепремиер и социален министър в двата кабинета на Янев, а след това съветник на президента по социалните въпроси. В трудните дни пред страната ни Румен Радев залага на експерти и близки до него хора в различни сфери.

Две работи има да свърши новото президентско правителство. Първата е да провери какви ги е вършил в действителност кабинетът “Петков”. Тук има много въпросителни, но по скоро не оптимистични.Ревизия вероятно няма да има.

Втората му задача е да организира свободни, демократични и честни парламентарни избори.  По втората задача също не съм оптимист-без промяна на реденето на предизборните листи, не променени политически програми,  липса на реална предизборна кампания и дебати, жандармерия в ромските квартали, не наказани политици за схеми с гласове.

Кабинетът на Гълъб Донев обаче не само трябва да подготви изборите, а наистина да управлява страната с всички икономически и социални отражения от войната в Украйна – висока инфлация и битови сметки, растящи цени на храни, суровини, газ и петрол. Както и евентуална нова ковид вълна.  Криза, която ще има пряко отражение върху всички български граждани. 

За справянето с тези проблеми трябват конкретни управленски решения и политически действия, за който ние от Постоянна ромска конференция настояваме.

На 2 октормври  българският народ има историческа мисия да покаже кой е суверенът на България. Тежест има народът. Ние вярваме в мъдростта му. 

Политици сега вие сте на ход!

Автор: Миглена Михайлова

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването