fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Каним ви на лятно шествие, в което да застанем един до друг и да изпратим ясно послание до властимащите, кандидатите за власт и до цялото общество, че равнопоставеността е общочовешка ценност, която винаги трябва да бъде на дневния ред.

Шествието е символ, че независимо от стратегии за изкуствено разделение, можем да заздравим социалната тъкан, да се отнасяме един към друг с уважение, да подкрепяме тези, които са в неравнопоставена ситуация. Включването в шествието е нашият начин да кажем, че човекът е човек, независимо от етнически произход, религия, цвят на кожата, сексуална ориентация и полова идентичност, увреждане или друга идентичност.

Шествието ще се предвожда от ромския оркестър „Карандила“.

Каним участниците да дойдат с плакати за равнопоставеност, знамена и символи на уязвими групи (особено знамената на ромската и ЛГБТИ общността), европейския и българския флаг. Преди шествието да потегли, ще упражняваме скандирания на жестов език в солидарност с глухите сред нас.

Изискваме от всички участници в шествието да спазват физическа дистанция от поне 1 метър помежду си, както и да носят маски през цялото време. Ограничен брой маски ще бъдат налични и на място.

Шествието е кулминацията на Летния фестивал на равнопоставеността, който включва още девет събития през август. То ще приключи на Моста на влюбените при Изложба на равнопоставеността | Заедно е супер

Фестивалът „Заедно е супер“ се организира с финансовата подкрепа на програма „Права, равенство и гражданство (2014-2020)“ на Европейския съюз.

Лига на равнопоставеността е коалиция от организации, активисти и членове на уязвими групи и съюзници, които работят за пълноправно участие на всички граждани в обществения живот, с фокус върху някои от най-изключените групи (глухи, роми и ЛГБТИ хора).

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването