fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Кому са нужни безкрайният цикъл от парламентарни избори?! 

Благодарение на политическия елит в България влязохме в цикъл от предсрочни парламентарни избори. По всичко личи, че през октомври 2022 г. ще проведем четвъртите подред парламентарни избори и то само в рамките на година и половина. 

И по всичко личи, че това няма да е краят. Параграф 22 действа в пълната си сила. Конфигурациите не се променят, с изключение на леки козметични промени. Изборите са основен инструмент на демокрацията, който дава правото на хората да делегират на свои представители да управляват. Но, както много други неща в нашата страна, нямаме пълната възможност да упражним правото си на избор по нормалния, демократичен ред. 

Политическата ни система изроди изборния процес толкова много, че ние обикновените хора, непредставените във властта, неовластените, оставаме единствено и само банка за гласове. Банка, която трябва да подържа статуквото. Легитимираме управлението им и се заблуждаваме, че постигаме промени, но всъщност се сменят само лицата – задкулисието, интереса и зависимостите си остават. 

Изборният процес е скъпоструващо удоволствие и цената винаги се плаща от нас. От години наред влагаме нова надежда, но надеждата се превръща в заблуда. Заблудата води до отчаяние. Отчаянието е лошо, но в наши ръце е да го използваме за основа на нашето бъдеще. Бъдеще, което трябва да построим в името на общността си, в името на децата си! “

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването