fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Избори по време на инфлация… 

Официалната инфлация в Българя за юли достигна 17,3%. Нива, които помним от едни отминали, смутни времена на най – новата ни история. Неофициалната инфлация няма какво да я коментираме. Всички я усещаме при влизане в магазина, в кафето и на бензиностанцията. 

Какво прави българският политически елит по време на инфлация!? Отговора е прост – прави избори. Избори, които ще легитимират връщането на власт на българския политик. Българският политик е национална ценност, която ние пазим, храним и си отглеждаме. Политик който не харесваме, критикуваме, обиждаме и накрая избираме отново. 

Обикновено политиката за него е професия. Вреди ли се веднъж, ще бъде политик за цял живот. Ще обещава, ще се усмихва преди избори, ще се ръкостиска със „суверена“, а бъде ли избран ще спре да си вдига телефона, ще забрави за хората, с които е извоювал тази „победа“, ще избягва да се среща с избирателя и ще гледа надменно. А ние избирателите, подведени от надеждата за по – добро, ще гледаме уважаемият политик през малкия екран и ще четем постовете на PR-ите му в социалните мрежи. Ще продължим да живеем с надеждата, че все пак не е забравил за проблемите ни и скоро ще започне да ги решава, ще оправдаваме отказа му от комуникация с нас с интензивния му график, ще чакаме, чакаме и накрая ще все пак ще започнем да го плюем. 

И така сценарият ще се повтори на следващите избори, които най – вероятно няма да са след 4 години, а най – много след една. Българският политик прави избори често. Не защото му харесва много, а защото икономическите интереси и задкулисието го тласкат в тази посока. Така скрити зад завесата наречена демокрация /народовластие/, уважаемият политик ще трупа политически опит и ще се доближава все повече до момента, в който ще бъде незаменим. 

Ние, обикновените хора, обезвластените, уязвимите усещаме инфлацията по джоба си най – сериозно. Ние, обикновените хора, обезвластените, уязвимите сме заставени да си ги избираме!

В същото време правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите за парламент на 2 октомври 2022 г. Одобрените средства са в размер на 70,5 млн. лева. Парите ще се осигурят от сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет за 2022, а с тези средства можеха да се подкрепят хората по време на тежката зима, която ни очаква. 

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването