fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Здравейте, ще Ви запозная с една абитуриентка, моя братовчедка и приятелка, която е много умна и амбициозна! 

Мелисия: Здравейте, аз съм Мелисия Сергеева на 18 години от град Симитли. Уча в СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” и ми предстои завършване. През тези дни, главно се занимавам с учене, за да взема матурите си с добри оценки – това е много важно за мен. Обичам да чета, защото четенето развива общата култура на човека. Общата култура е  предимство, защото развитието започва с малките неща. Искам да стана начален учител, защото много обичам да се занимавам с деца. 

Мелисия: Моето семейство е четири членно, родителите ми винаги са напътствали мен и брат ми да учим, за да изградим едно добро бъдеще за напред. Оттук нататък, за нас – абитуриентите започва трудното, защото вече имаме задължения на пораснали хора. Представям се успяла, защото моите цели винаги са били изпълнявани. 

Мелисия: Абитуриентският бал е дългоочаквано ден и е уникална възможност човек да се покаже в най-добра светлина и да незабравимо време със съученици и приятели. Денят е много е важен за мен, защото може би това е последният път, в който се виждаме със съучениците си, а мисълта, че сме прекарали 12 години заедно – никога не изостива. 

Мелисия: Мисля да уча в ЮЗУ със специалност предучилищна и начална училищна педагогика. ,,Ако имам контакт всеки ден с деца – ще бъда заредена с енергия” – това е моето мото. 

Мелисия: Думата ,,благополучие” означава щастие или по-точно нещо, от което ще сте много доволни. Ако успеете и постигнете целите си, които сте си поставили, ще бъдете благополучни! Всеки един от нас може да го постигне, стига човек да има желание – всичко друго е възможно. Ние ромите не трябва да забравяме кои сме и от къде сме тръгнали!

Адмирации! Всичките цели, които си си поставила са много интересни и същевременно амбициозни, успех!

Автор

Миглена Михайлова

Застъпничество

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването