fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

По повод Международния ден на ромите – 8-ми април, Постоянна ромска конференция обявява национален конкурс за есе на тема “Моят принос/мечта за силна България в обединена Европа”. Есето трябва да опише твоето предложение за развитие на България и Европа, включително и визия за развитие на ромската общност. 

Каним всички ромски младежи на възраст 12 и 15 г. и 16-25 г. да се включат в националния конкурс за есе. 

За първите три места има награден фонд в рамките на 3000 /три хиляди/ лева. На 10 от участниците, които имат потенциал да превърнат есето си в инициатива, ще се предостави възможност да пътуват в Германия и да я доразработят с едни от най-добрите експерти. Разходите свързани с пътуването са осигурени от организаторите.

Осигурени са и още две поощрителни награди, а награждаването ще се състои на специална церемония на 7-ми април, когато ще бъде и първата ромска гала вечер в София. 

Кой може да участва:
Две възрастови категории: 12-15 и 16-25 годишни.
Ако си млад човек от ромски произход, който има визията да предложи инициатива за силна България в обединена Европа, на възраст между 16 (навършени) и 25 години, ти можеш да участваш в конкурса за есе!

Комисията ще оценява всички изпратени есета по следните критерии: 

  • Ясно изразена лични позиция и отношение;
  • Добре изложена, аргументирана и структурирана теза/идея; 
  • Висока езикови култура и грамотност;
  • Актуалност и адекватност на тезата/идеята;
  • Демонстрира познание на опита в България по отношение на ромския въпрос (местни, регионални, национални и международни примери);
  • Иновативност на тезата/идеята;
  • Допускат се цитати при ясно спазване на правилата за позоваване и цитиране (не повече от 10% от общия обем на текста). При установяване на плагиатство, есете няма да бъде класирано.

Как да участвам: Изпрати ни есе (до 2 страници, шрифт Times New Roman, размер 12), което описва твоето предложение за инициатива за силна България в обединена Европа, включително визия на ромската общност. 

Изпращайте вашите есета на е-майл: info@romastandingconference.org до 31-ви март, включително, като посочите вашите три имена и възраст.

Leave a comment

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването