fbpx

Гласът ми е от значение – Стефани Стефанова

Гласът ми е от значение – Стефани Стефанова

Подкрепи декларацията “Гласът ми е от значение”

100

Живеем във време на агресия, агресия спрямо нас ромите, агресия, каквато винаги е имало, агресия която не е породена от нас, но агресия насочена към нас. Агресия от която други печелят, а за нас остава вината. Вина, която ние сме принудени да търпим. Виновни сме за всички беди в държавата, втълпява ни се, че не сме достойни и нямаме право да живеем в собствената си държава, в която живеем от векове. Държава, която нашите бащи и деди са построили с ръцете си. Третират ни като хора втора ръка. Купуват бъдещето ни, фалшифицират гласовете ни, подменят избора ни, избират вместо нас и определят бъдещето ни.

100-те роми

 

Гласувайте ако искате по-добро бъдеще за вас и децата ви, вашият глас има значение, защото понякога малките стъпки водят към големи промени. Не продавайте своя глас и не обричайте себе си и общността си!

Казвам се Стефани Стефанова, 22г. от гр. Кюстендил, но живея в Англия. Студентка съм по право в България и милея един ден да се прибера в родината си, но когато доходите станат поне уважителни. Записах право, защото мама е с висше образование и в крайна сметка правото избра мен, не аз него. Като малка си мечтаех, всъщност още си мечтая един ден да имам достатъчно пари и възможности, за да осигуря подслон и храна на бездомните хора и на децата без родители. Аз сега малко или много допринасям за тази мечта. В момента работя в кухня за замразени храни, която е най-добрата в кралството и на 14-то място от 100-те най-добри места за работа във Великобритания. На ден произвеждаме милиони порции и имаме огромно количество храна. Всичко, което ни остане се дарява на хранилка за хора без подслон. В нашата кухния се дава втори шанс на всеки. При нас има хора, които са излезли от затвора и са почнали работа при нас, имаме и бивши наркомани и т.н. Освен това всеки от нас, които работи там има право на 5 дни годишно да работи за благотворителност и компанията му плаща. Също така 10 процента от приходите на компанията се даряват за гладуващите в Африка. Много е важно кого си имаш на този свят, а не какво, както и да оставиш следа след себе си в този живот. Хората да те помнят с добро, а и Господ да е доволен от теб.

 

 

 

 

Прочети още от “Гласът ми е от значение”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.