fbpx

#Гласът ми е от значение – Росен Богомилов

#Гласът ми е от значение – Росен Богомилов

#Гласът ми е от значение

2

Живеем във време на агресия, агресия спрямо нас ромите, агресия, каквато винаги е имало, агресия която не е породена от нас, но агресия насочена към нас. Агресия от която други печелят, а за нас остава вината. Вина, която ние сме принудени да търпим. Виновни сме за всички беди в държавата, втълпява ни се, че не сме достойни и нямаме право да живеем в собствената си държава, в която живеем от векове. Държава, която нашите бащи и деди са построили с ръцете си. Третират ни като хора втора ръка. Купуват бъдещето ни, фалшифицират гласовете ни, подменят избора ни, избират вместо нас и определят бъдещето ни.

100-те роми

Изборът е не само право, той е отговорност към себе си, към децата си и към обществото в което живееш. Младите роми, а и не само те, носим отговорността да предложим по-добро бъдеще без стереотипи на идните поколения, за да живеят нормално.

Росен Богомилов на 29 г. Родом съм от гр. Койнаре, а момента живея и работя в София. Бакалавър съм по история и география във ВТУ и магистър по образователен мениджмънт в СУ. Възпитаник съм на програма “Заедно в час” и понастоящем член на УС на фондацията. Към настоящият момент съм заместник-директор на 106.ОУ в гр. София. Детската ми мечта беше да стана учител защото винаги съм се възхищавам на моите учители. За мен те бяха пример. Изключително щастлив съм, че сбъднах детската си мечта. Работата с ученици и възможността да въздействам за положителна промяна в живота им ми носи най-голямо удовлетворение. Смятам, че когато искаш някаква промяна, ти трябва да си част от нея, да работиш за нея, да я носиш в себе си… 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.