fbpx

Гласът ми е от значение – Райна Емилова

Гласът ми е от значение – Райна Емилова

Подкрепи декларацията “Гласът ми е от значение”

97

Живеем във време на агресия, агресия спрямо нас ромите, агресия, каквато винаги е имало, агресия която не е породена от нас, но агресия насочена към нас. Агресия от която други печелят, а за нас остава вината. Вина, която ние сме принудени да търпим. Виновни сме за всички беди в държавата, втълпява ни се, че не сме достойни и нямаме право да живеем в собствената си държава, в която живеем от векове. Държава, която нашите бащи и деди са построили с ръцете си. Третират ни като хора втора ръка. Купуват бъдещето ни, фалшифицират гласовете ни, подменят избора ни, избират вместо нас и определят бъдещето ни.

100-те роми

 

Трябва да гласуваме, защото младите са бъдещето, те са тези, които живеят в настоящето, те са тези, които тепърва трябва да се борят за по-добро бъдеще. Все пак техният глас е най-важен, защото времето е тяхно. Настоящето и бъдещето е времето на младите, те трябва да имат правото да вземат решения, които ще са пряко свързани с тях.

Казвам се Райна Емилова от Кюстендил, вече на 21 г. Занимавам се с изучаване на литература и лингвистика, тоест уча Българска филология, 3-ти курс. Завърших гиманзия с Бизнес администрация, но това определено не е за мен. Обичам руска литература, старая се да науча английски език на по-добро ниво, затова и ще ходя за втора година в Америка на бригада. Като малка си мечтаех да стана учител и да исках да уча психология, но за жалост не стана, но не съжалявам, а и не съм забравила, ще уча и това някой ден. Искам да виждам все повече и повече студенти от ромски произход и искам нашите квартали да са по-развити.

Включи се и ти, като ни изпратиш своето послание и снимка!

 

Прочети още от “Гласът ми е от значение”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.