fbpx

Гласът ми е от значение – Фифи Михайлова

Гласът ми е от значение – Фифи Михайлова

Подкрепи декларацията “Гласът ми е от значение”

98

Живеем във време на агресия, агресия спрямо нас ромите, агресия, каквато винаги е имало, агресия която не е породена от нас, но агресия насочена към нас. Агресия от която други печелят, а за нас остава вината. Вина, която ние сме принудени да търпим. Виновни сме за всички беди в държавата, втълпява ни се, че не сме достойни и нямаме право да живеем в собствената си държава, в която живеем от векове. Държава, която нашите бащи и деди са построили с ръцете си. Третират ни като хора втора ръка. Купуват бъдещето ни, фалшифицират гласовете ни, подменят избора ни, избират вместо нас и определят бъдещето ни.

100-те роми

 

Казвам се Фифи Михайлова от град Сандански на 18години, израснала в ромския квартал. Квартал, към който винаги е имало омраза.  Ученичка съм в Професионална техническа гимназия, с професия Компютърна техника и технологии.

Участвам активно в различни дейности, за да помагам на ромската общност, защото спрямо ромската общност винаги е имало и все още има расизъм. Расизъм, който пречи на голяма част от нас. В днешни дни много от нас ромите имат висше образование, но е трудно да си намерят работа по професията, която са учили, защото всички роми ги слагат под общ знаменател. Притеснява ме това че където и да отиде някой ром бива отхърлен – било то на лекар, в училищата, социални грижи и т.н. Смятам, че това трябва спре, защото ние сме част от България и тя е и наша.

Включи се и ти, като ни изпратиш своето послание и снимка!

 

Прочети още от “Гласът ми е от значение”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.