fbpx

Гласът ми е от значение – Цвети Тодорова

Гласът ми е от значение – Цвети Тодорова

Подкрепи декларацията “Гласът ми е от значение”

94

Живеем във време на агресия, агресия спрямо нас ромите, агресия, каквато винаги е имало, агресия която не е породена от нас, но агресия насочена към нас. Агресия от която други печелят, а за нас остава вината. Вина, която ние сме принудени да търпим. Виновни сме за всички беди в държавата, втълпява ни се, че не сме достойни и нямаме право да живеем в собствената си държава, в която живеем от векове. Държава, която нашите бащи и деди са построили с ръцете си. Третират ни като хора втора ръка. Купуват бъдещето ни, фалшифицират гласовете ни, подменят избора ни, избират вместо нас и определят бъдещето ни.

100-те роми

 

Първо ние ромите трябва да гласуваме, защото това е средството да изразим мнение за начина, по който искаме да се развива България, в една демократична Европа. Мнението ми тежи, когато е изразено чрез глас в урната, а не с коментарчета, докато слушам вечер новините. Ще гласувам, защото виждам ползите от членството на България в ЕС и искам пътят на страната ни да продължи в тази посока, а не назад. Затова искам и хората, които ще ни представляват, да бъдат тези, които ценят европейската интеграция, а не тези, които потъпкват ценностите ѝ.

Здравйте, аз съм Цвети Тодорова на 18 години от град Дупница. Аз съм ученичка в XII клас. Уча електрообзавеждане и мисля след това да продължа по моята специалност. Винаги съм мислела, че образованието е най-важното за моя живот. Без образование не можеш да постигнеш нищо, особено при нас ромите. Ние трябва да се развиваме, радвам се, че все повече роми са с висше образование. Аз съм българка от ромски произход и не се срамувам от това. Ние с всеки изминал ден доказваме, че сме достойни граждани на България. Мечтата ми е един ден думата “цигани” да спре да се използва, особено с цялата тази омраза и обида.

 

Включи се и ти, като ни изпратиш своето послание и снимка!

 

Прочети още от “Гласът ми е от значение”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.