fbpx

#Гласът ми е от значение – Боцелин Митков

#Гласът ми е от значение – Боцелин Митков

 

 

Подкрепи декларацията “Гласът ми е от значение”

 

#Гласът ми е от значение

4

Живеем във време на агресия, агресия спрямо нас ромите, агресия, каквато винаги е имало, агресия която не е породена от нас, но агресия насочена към нас. Агресия от която други печелят, а за нас остава вината. Вина, която ние сме принудени да търпим. Виновни сме за всички беди в държавата, втълпява ни се, че не сме достойни и нямаме право да живеем в собствената си държава, в която живеем от векове. Държава, която нашите бащи и деди са построили с ръцете си. Третират ни като хора втора ръка. Купуват бъдещето ни, фалшифицират гласовете ни, подменят избора ни, избират вместо нас и определят бъдещето ни.

100-те роми

На предстоящите избори ще гласувам, защото имам това право и ще се възползвам от него! Важно е да се чуе моят глас, защото той защитава нас, нашите семейства и демокрацията

Боцелин Митков на 28 години от ромския квартал “Изток” на гр. Кюстендил. През 2010 година завърших средното си образование със специалност “Фризьорство”. Въпреки, че фризьорството е моята страст и там се чувствам най-добре, реших да запиша “Социална педагогика” в ЮЗУ “Неофит Рилски” Благоевград. От малък съм доброволец и активен гражданин в квартала. Неправдата и лошото отношение срещу нас ромите винаги ме е карало да заемам гражданска позиция. През 2015 завърших бакалавърската си степен по Социална педагогика, а през 2016 защитих магистърската си степен по “Социална превенция и консултиране” в същия университет. От 18 годишен до сега работя активно в сдружение ЛАРГО и съм ангажиран в различни инициативи, насочени към развитие и промяна на общността ни.

Включи се и ти, като ни изпратиш своето послание и снимка!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.