Дари за мечтата на Елвира

€1.695 of €28.270 raised

Здравейте! Казвам се Елвира Сашова и съм на 18 години. В момента завършвам средното си образование в родния си град Лом. Благодарение на Тръст за социална алтернатива имах възможността да премина през подготвителен курс за TOEFL изпит в Американския университет в България, Благоевград. Взех изпита с най-високите възможни точки и благодарение на хората около мен добих увереност, за да кандидатствам в Американския университет в България. Приеха ме и избрах да следвам специалност Журналистика. Вярвам, че няма по-добра среда за човек от АУБГ, за да продължи академичното си развитие. За съжаление цената на обучението в АУБГ е по-висока от това, което семейството ми може да си позволи, затова бих искала да изкажа благодарността си към моя анонимен донор, който покрива таксите ми за обучение за първата година там. Вярвам, че с ваша помощ ще мога да осигуря необходимите за образованието ми финанси за останалите 3 години от бакалавърската си степен.

Когато започнах училище, трябваше да се изправя лице в лице с погрешните схващания и стереотипи, които се състояха главно от това, че повечето от нас са необразовани или престъпници. Можете да си представите колко ми беше трудно да се адаптирам към тази среда, но постепенно преодолях несигурността си, станах по-уверена и получих уважението, което заслужавам. За съжаление, аз съм един от малкото роми в моя град, които ще продължат образованието си във висше учебно заведение. Това ме кара да се чувствам тъжна, но в същото време ме мотивира да продължавам да се развивам и да бъда пример за другите. Въпреки всички трудности, през които трябваше да премина, успях да “прескоча” тази етническа бариера и да поддържам отличния си резултат през всичките тези години. Освен това, в свободното си време участвах в различни извънкласни дейности, олимпиади и състезания, свързани с личните ми интереси. Бях председател на класа в продължение на 2 години и касиер за една. Аз виждам себе си като амбициозен и целенасочен човек, който се стреми да бъде активен член на нашата общност.

Не бих се поколебала да жертвам времето и енергията си, за да прекрача границите си и да постигам все повече и повече всеки ден. Бъдещето ми може да е неясно, но съм сигурна в намеренията си. Това което искам е да бъда пример за подражание за хората от моя етнос и да имам положително въздействие върху тях. Вярвам, че с подходящите възможности и опит ще мога да постигна целите си.

Общата сума, необходима за Елвира, е 43 887 евро за четири години. Благодарение на анонимен донор и нейния успех, благодарение на което спечели две стипендии, Елвира остана да набере 28 270 евро

 

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: €10,00