fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Запознайте се с Радослав Младенов, на двайсет години, родом от Симитли. По случайност, той е попаднал в сферата на фризьорството. Искал е да бъде готвач, но за щастие – намерил друга професия, с която днес е известен! Прочетете неговата история по-подробно в интервюто. 

Радослав: Стана съвсем случайно, когато реших да се запиша в ,,Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост” имах два варианта – единият вариант беше готварство, а другият фризьорство. Аз исках да запиша готварство, но нямаше места и ме прехвърлиха във фризьорската паралелка, за което не съжалявам, а се радвам. 

Радослав: Да, имам. Любимият ми бръснар е Асен Налбантов, харесва ми стила му на подстригване и начина му на работа. Хората, които ме карат да съм по-добър, са доволните клиенти. Стремя се да ги правя по-щастливи с новата им визия. 

Радослав: Аз се занимавам само с мъжко подстригване. Наричаме се бръснари и възраждаме бръснарството, което беше забравено. И това, което е търсено тук, са различни видове ,,Фейд”- сливане, рисунки, и оформяне на брада. 

Радослав: Преливането, за което споменах. Има много различни видове сливане, като например с бръснач, шейвър контури и “Beard fade”. 

Радослав: Просто трябва да бъдеш упорит, да харесваш това, което правиш. И най-вече да не се предаваш! 

Радослав: Не, никога не съм изпитвал притеснение от произхода си! Аз се гордея с това, което съм, защото родителите ми са ме възпитали, че не трябва да делим хората на етноси. Не ги делим на черни, бели, роми, турци и българи. Деля хората на добри и лоши. Не мисля, че етноса ми е повлияло на образованието ми! Когато знаем кои сме, знаем какво искаме, държим се уверено, получаваш нужното уважение – съответно имаш повече приятели. 

Радослав: Разбира се! Преди две години спечелих две 3-ти места в Пловдив на мъжко подстригване. Имаше много сериозна конкуренция, професионалисти с доста по-голям стаж от моя. Но се представих добре и ме оцениха на 3то място. Аз бях единственият от ромски произход и се гордеех с това и също с хората, които са ми помогнали да стигна до там от училище ПГТЛП. 

Радослав: Разбира се! Искам да им кажа, да продължават да правят това, което обичат и да не се притесняват от произхода си. Важно е просто да вярват в себе си! И най-важно е да не забравят кои са, и от къде са започнали! 

Радослав: И аз благодаря! Без организацията нямаше да стана това, което съм днес, защото получавах подкрепа в ранните години като ученик. Благодаря!

Aвтор

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването