fbpx

Декларация – Гласът ми е от значение

Декларация – Гласът ми е от значение

Подкрепи декларацията тук

Гласът ти е от значение!
Не го пропилявай!
Не го продавай!
Не го заменяй!

Живеем във време на агресия спрямо ромите; агресия, която не е породена от нас, но е насочена към нас. Агресия, от която други печелят, а за нас остава вината. Внушава ни се вина за всички беди в държавата, втълпява ни се, че не сме достойни и нямаме право да живеем в собствената си държава: държава, която нашите майки и бащи, баби и дядовци, са строили с ръцете си.

Сега е моментът, в който ромската общност на България, заедно с нашите съседи, колеги, приятели от всички етноси, български граждани, прогресивно мислещи, вярващи и копнеещи за по-добро бъдеще за родината ни България, да се противопоставим на разрушението, отчаянието и безразличието. Ако сега не предприемем спешни мерки за развитието на нашата общност и не се обединим с общи действия, отново няма да сме на масата за преговори за ефективни политики, касаещи нашата общност.

Поради това, изключително важно е във всеки град и населено място да поставим колективни искания, засягащи нашата общност, пред различните политически формации.

Призоваваме всички кандидат-кметове и общински съветници на местните избори да отстояват от своите политически платформи следните основни цели:

  1. Противопоставяне на принудителните евикции и разрушаването на домове;
  2. Противопоставяне на езика на омразата;
  3. Противопоставяне на изборните манипулации и търговията с гласове;

Призоваваме всички гласоподаватели от ромската и от останалите етнически общности да са активни на местните избори и да поставят въпроси пред кандидатите за власт в отстояването на горепосочените цели.

Гласувай за семейството.

Гласувай за децата на България.

Гласувай за квартала, за града, за селото.

Гласувай за мира и разбирателството.

Гласувай за истината и отговорността.

Гласувай за равенството и справедливостта.

Гласувай за България.

Гласувай за живота си – не го продавай!

Подкрепи декларацията тук

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.