fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

На 30-ти октовмри иницитивната група към Постоянна Ромска Конференция се срещнаха с зам.-кмета на община Перника – Севделина Ковачева, с която разговаряха за основните приоритети, разработени от ромската общност.  

В късния следобед инициативната група се срещна и с г-н Станислав Владимиров, който даде надежда, че ще помогне и подкрепи нашата инициатива. 

Вяра Церовска (сегашния кмет на Перник) и Станислав Владимиров са на балотаж

Основните приоритети на ромската общност в Перник са: 

  1. Почистване на нерегламентираните сметища в четирите ромски квартала, редовно сметозивозване и поставяне на достатъчен брой контейнери.
  2. Подобраване на инфраструктурата в четирите ромски квартала – асфалтиране, канализация и улично осветление.
  3. Изграждане на детски площадки, места за отдих в четирите ромски квартала и възстановяване на детската площадка в кв. Рудничар, намираща се на ул. “12“
  4. Да се възстанови читалището кв. “Рудничар“ и да се превърне в културно средище и клубове по интереси.
  5. Да се приведе за нормално ползване и преминаване подлеза в кв. “ Куцян“ –  да се възстановят осветлението и шахтите, да се разреши проблема с отводнението. 

[vc_video link=’https://www.youtube.com/watch?v=TJYVIskOYAI&t=5s’]

Прочети oще новини

[latest_post type=’boxes’ number_of_posts=’1′ number_of_colums=’4′ order_by=’date’ order=’DESC’ category=’новини’ text_length=’30’ title_tag=” display_category=’1′ display_time=’0′ display_comments=’0′ display_like=’1′ display_share=’1′]

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването