fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

През последната седмица, инициативната група от гр. Разлог към Постоянна Ромска Конференция успя да се срещна с двама от кандидат-кметовете на града. На дебат и среща бяха поканени и двамата претентенди за кмет на гр. Разлог. Кандидат кметът на ГЕРБ – Красимир  Герчев и кандидат-кметът Александър Крайнов от БСП. Бяха обсъдени проблеми касаещи ромската общстност и им бе връчен манифест и декларация за сътрудничество от името на ромската общност, живеещи в кв. Нов път. 

Основните приоритети: 

  1. Включване и заетост на поне двама роми с висше образование в общинска администрация ;
  2. Подобраване инфраструктурата на улиците в ромския квартал – асфалтиране на ул.“ Стара планина“ № 4 и от ул.“Изгрев“ до гробищия парк.
  3. Десегрегация на децата посещаващи т.н. детската градина в гр. Разлог и разпределянето им в смесени групи в други детски градини в града. 
  4. Регулиране популацията на бездомните кучета в квартала и извеждането им от квартала в приюти за животни.
  5. Почистване на нерегламентираните сметища в кватрала ,редовно сметозивозване и поставане на достатъчно на брой контейнери.
  6. Навремено почистване на основните улици в кватрала през зимния сезон

Прочети oще новини

[latest_post type=’boxes’ number_of_posts=’1′ number_of_colums=’4′ order_by=’date’ order=’DESC’ category=’новини’ text_length=’30’ title_tag=” display_category=’1′ display_time=’0′ display_comments=’0′ display_like=’1′ display_share=’1′]

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването