fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

На 23-ти октовмри инициативната група от гр. Кюстендил към Постоянна Ромска Конференция организира предизборен дебат с кандидат-кметовете за гр. Кюстендил. От общо 4-ма кандидат за кмет, участва само Младен Ризов, издигнат от Движение за Заедно за Промяната. 

По време на срещата местната инициативна група представи информационен клип за важността от гласуване и противопоставяне на корупцията. На срещата официално бяха наградени и участниците в конкурса за есе на тема “Моят квартал – реалност и мечта”. Победител в конкурса е Данчо Александров, който грабна журито с редица въпроси и предложения. Есето си започва със смесени чувства и задава въпроса “Трябва ли да се срамувам или гордея от това, че съм ром”. Предложенията, с които кв. Изток би се гордял са доста изчерпателни и подробни описани. Описва режима на вода и казва “Моята мечта за моя квартал е да има повече дървета, повече трева и цветя, а на всеки ъгъл да има кошче за боклук”.

По време на срещата бяха представени и основните искания, изработени от ромската общност, поместени в декларация за сътрудничество, която бе подписана от г-н Ризов. 

Приоритети на ромската общност в квартал Изток: 

  1. Подобряване   инфраструктурата на улиците в ромския квартал – Медковец, Банска, Любимец и Мездра.
  2. Осигуряване на постоянна заетост на максимален брой жителите  от квартала. 
  3. Включване и заетост на роми с висше образование в общинска администрация и държавните институции 
  4. Подобряване на ВИК инфраструктурата на квартала и увеличаване на налягането на водата.
  5. Почистване на нерегламентираните сметища, редовно сметоизвозване и поставяне на достатъчно на брой контейнери за смет в квартала.
  6. Подобряване и  поставяне на улично осветление в махалата.
  7. Регулиране популацията на бездомните кучета в квартала и извеждането им от квартала в приюти за животни

Прочети oще новини

[latest_post type=’boxes’ number_of_posts=’1′ number_of_colums=’4′ order_by=’date’ order=’DESC’ category=’новини’ text_length=’30’ title_tag=” display_category=’1′ display_time=’0′ display_comments=’0′ display_like=’1′ display_share=’1′]

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването