fbpx

Четири ромски квартала от Перник канят кандидат-управниците на дебат

Четири ромски квартала от Перник канят кандидат-управниците на дебат

Подкрепи декларацията “Гласът ми е от значение”

 

На 23-ти октомври инициативната група от гр. Перник към Постоянна Ромска Конференция кани кандидат-управниците на дебат с представители на ромските квартали. Групата, заедно с ромската общността от кварталите “Куциян”, “Рудничар”, “Хумни дол” и “Васил Левски” изготвиха декларация за сътрудничество, която съдържа пет основни приоритета. 

“Мечтая си един ден ромските квартали да бъдат една по-добра среда, хубава и красива за живеене” – споделя Кико Илчев, който само преди няколко дни спечели награда от конкурса “Моят квартал – реалност и мечта”.  

“Подобрение, по-малко омраза и расизъм и колкото се може повече ромски деца” – това сподели пред камерата на ТВ Кракра, Веселин Гюров, който от малък е доброволец и активно се включва в различни инициативи за подобряване живота на младите роми.  

Инициативната група призовава кандидат- управниците да подпишат декларация за сътрудничество, с която да заявят волята си и гласът на ромите да бъде чут, като се включат заедно в разработването на политики за подобряване живота, здравето, социално-икономическото състояние, образованието и бита на етноса

Приоритети

  1. Почистване на нерегламентираните сметища в четирите ромски квартала, редовно сметозивозване и поставяне на достатъчен брой контейнери.
  2. Подобраване на инфраструктурата в четирите ромски квартала – асфалтиране, канализация и улично осветление.
  3. Изграждане на детски площадки, места за отдих в четирите ромски квартала и възстановяване на детската площадка в кв. Рудничар, намираща се на ул. “12“
  4. Да се възстанови читалището кв. “Рудничар“ и да се превърне в културно средище и клубове по интереси.
  5. Да се приведе за нормално ползване и преминаване подлеза в кв. “ Куцян“ –  да се възстановят осветлението и шахтите, да се разреши проблема с отводнението. 

Благодарим на тв “Кракра” за репортажа

Прочети други новини

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.