fbpx

Да сбъднем една мечта – образование за Елвира

Да сбъднем една мечта – образование за Елвира

Здравейте! Казвам се Елвира Сашова и съм на 18 г. В момента завършвам средното си образование в гр. Лом. Благодарение на Тръст за социална алтернатива, имах възможността да участвам в подготвителен курс за TOEFL изпит към Американския университет в Благоевград. Взех изпита с възможно най-високи точки и благодарение на хората около мен придобих увереността да кандидатствам в Американския Университет. Приеха ме и избрах да следвам журналистика. Вярвам, че няма по-добро място, където мога да продължа своята академична кариера от Американсия университет. Семестриалната такса към Американския университет в Благоевград е непосилна за моето семейство и тук искам да благодаря на анонимен донор, който покри семестриалната ми такса за първата година. Вярвам, че с ваша помощ ще успея да събера оставащата сума, която ще покрие оставащите 3 години обучение в университета.
5.15% Raised
1,450.00€ donated of 28,160.00€ goal
26 Donors
112 Days Left

Когато започнах училище, трябваше да се изправя лице в лице с грешните впечатления и стереотипи, които главно се изразяваха в това, че повечето от нас са необразовани или нарушители на закона. Може да си представите колко трудно беше за мен да се приспособя към тази среда, но постепенно  успях да превъзмогна своята несигурност, да стана по-уверена и да получа уважението, което заслужавах. За жалост, аз съм една от малкото роми в моя град, които ще продължат образованието си във висше учебно заведение. Това ме натъжава, но в същото време ме мотивира да не спирам да се развивам и да бъда пример за другите.

Независимо от всички трудности, през които трябваше да премина, аз успях да “прескоча” тази етническа бариера и да поддържам своя отличен успех през всички тези години. Освен това през свободното си време участвах в различни извънкласни дейности, олимпиади и състезания свързани с моите лични интереси.  Бях представител на класа в продължение на 4 години, председател за 2 и касиер за една. Аз виждам себе си като амбициозна и целенасочена личност, която се стреми да бъде активен член на нашата общност. Не бих се поколебала да жертвам своето време и енергия, за да премина своите граници и да постигам все повече и повече  с всеки изминал ден.

Може бъдещето ми да е все още неясно, но съм сигурна в моите намерения. Това, в което съм убедена до този момент е, че искам да бъда пример и модел за подражание на членовете от нашия етнос и да окажа положително въздействие върху тях. Вярвам че с правилните възможности и опит ще бъда способна да постигна моите цели.

Цялата сума, необходима за Елвира е 43 887 евро за четири години. Благодарение на анонимен донор и на успеха й, с който спечели две стипендии, на Елвира й остава да събере сумата от 28 270 евро

Необходимите средства са необходими за покриване на следните разходи:

20814

Евро

Tакса за обучение

4468

Евро

Tакса за общежитие

1078

Евро

Депозит за храна

1910

Евро

Студентски дейности

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.