fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Живеем в много интересен и исторически момент, за който ще разказваме на нашите деца и внуци. Ще разказваме с присмех, че сме били под карантина и как един от най-важните ресурси за оцеляване е била тоалетната хартия. Това невероятно време, в което се намираме идва неслучайно. Предстои един естествен процес на изчистване. Това е период за равносметка, в който ще разберем повече за себе си, защо сме тук и накъде отиваме.

Кризата в света ни кара да сме честни и нямаме друг избор. Всичко старо, гнило и фалшиво ще си отиде. Аз вярвам, че човек може винаги да намери доброто и положителното във всяка ситуация. А какво може да е то през този период?

Първа стъпка. Всички си дадохме сметка, че през изминалата седмица получихме така желаното време за себе си и се заредихме с енергия. Втора стъпка Всички се върнахме към реално четене на книга и опреснихме знания. Трета стъпка Направихме основно почистване на домовете си, което внесе сигурност и уют.

 • Подобрихме навизите си за лична хигиена, а някои тепърва се научиха на това
 • Местно производство възроди малкия и среден бизнес в България,
 • Надеждата върна вярата в Бог,
 • Подобриха се семейните отношения и ценности,
 • Заменихме Макдоналдс, Хепи, и KFC, с прясна и топла домашна храна, която да повдигне нашият имунитет,
 • Започна да се промотира здравословен начин на живот, спорт и ползите им.,
 • Започнахме да играем реални, вместо виртуални игри,
 • Въведе се домашно обучение под наблюдението на родители.

Това е кратък списък от важните неща за човешкото съществуване, защото ние не сме създадени да живеем сами, в изолация и виртуалност. Но в период на карантина трябва да приемем тази мярка, която се оказа много благоприятна за нас. Тя ни дава възможност да си дадем сметка, и най-вече да си признаем, че досега сме били в неосъзната карантина. И много от нас си дават сметка, че ние сега тепърва, най-после започнахме да живеем.

Четвърта стъпка. След седмица на трансформация и осъзнаване кои сме ние, е време да преминем към следващата втора стъпка, като зададем въпроси насочени към себе си. Защо сме тук и накъде отиваме? Сега е времето за поставяне на нови цели, проекти и несбъднати мечти. Как може да постигнем това? Всички знаем, че нашите мисли са и нашите действия. Затова е важно е да се настроим на вълна, която да подреди нашите мисли, които ще дадат тласък на по-нататъшните ни действия. Моментът е много подходящ, защото се намираме в период в новолуние на овен. Това е подходящ момент, в който ние можем да проектираме всичко това.

Помни че вселената винаги те подкрепя и стои зад теб. Кажи точно и ясно какво искаш и от какво имаш нужда и се огледай кой би могъл да те подкрепи. Един от вселенските закони гласи “нямаш право да помагаш, ако не те помолят за това”. Вселената може да ти помогне само ако я помолиш. Първото нещо, което трябва да направиш е да освободиш място за всичко ново, защото то е голямо.

След основното почистване, което направихме всички в домовете си е лесно да се освободите от непотребни вещи. Всяко нещо има своя вибрация и носи енергия, която ни дава отражение. Пренаредете гардеробите си, шкафовете си, офисите си и освободете ненужни дрехи, обувки и вещи. Можете да ги подарите на близки и познати или да ги продадете, а с парите да подкрепите кауза. По този начин ще спазите още един вселенски закон – “да дадеш, за да ти бъде дадено”. След като сме освободили място, ние показваме на вселената, че сме готови да приемем новото, което се задава за нас.

Тук може да се включи и виртуално почистване – на телефона, на списъци с приятели и хора, с които нямаме общи приказки, за да дойдат нови с общи интереси и положителна енергия. Колкото повече ненужни вещи освободиш толкова повече ще се извисиш. Колкото повече тежести изхвърлиш, толкова по-напред ще прогресираш.

Пета стъпка е да отговорим в свободен текст на въпросите “Кои сме ние?” и “На къде отиваме?”. За целта може да медитираме. Има куп видео клипчета в интернет, които ще ни помогнат да визуализираме цялата картина, която искаме да ни се случи в бъдеще. Това е още един вселенски закон – “ако можеш да си го представиш, значи можеш и да го сбъднеш”. А книгите “Алхимикът” на Паулу Коелю, “Луд гений” на Ранди Гейдж, “Лидерът, който нямаше титла” на Робин Шарма, “7 решения, които ще променят живота ви сега” на пастор Максим Асенов ще ви мотивират и насочат как и какво може да направим, за да подобрим живота си.

Написвайки ясно какво искаме за себе си какво да се промени след карантината ние пишем план с ясни стъпки и идеи, които трябва да предприемем. За да имаме необходимата вибрация за всичко, което сме написали ние трябва да се настроим за това. Ние вибрираме на различни честоти. В период на паника и страх нашите вибрации спадат. Не трябва да допускаме това.

Ето и няколко съвета как да повдигнем вибрациите си:

 • Не трябва да носим черни дрехи. Черният цвят блокира нашите чакри.
 • Не стой по пижама цял ден. Това че сме вътре не е оправдание да ходим цял ден с пижама.
 • Носете свежи и светли цветове, които повдигат вибрациите и презареждат. Нашият външен вид не трябва да бъде занемарен.
 • Лакирайте се, гримирайте се, правете си прически. Всяка дама знае, че тези занимания изключително много презареждат.
 • Мъжете също могат да бъдат суетни, макар и вкъщи. Могат да експериментиран нови форми на брада и прически.

Трябва да изглеждаме добре за нас си, не само за хората. Последното нещо, което трябва да се направи при приключването на карантината е да променим визията си с прическа или промяна на цвета на косата. Това е последния символ че се разделяме със старото и пристъпваме и сме готови за новото. Този мощен период на преосъзнаване и свързване с нас самите ни дава възможност да се насладим на всичко и всички, които ни заобиколят и да сме благодарни за това. За огромните промени, които идват в този свят, за възможността да се усмихнеш, за възможността да благодариш на Бог, на себе си и всичко, което те заобиколя. Не трябва да да се страхуваме, че губим сигурност, защото ние никога не сме я имали. Бог знае на къде ни води и за какво. Прочистването започва – всичко старо ще си отиде. Много нови души и открития идват.

Автор: Антоанета Андреева

 

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването