fbpx
Skip to content Skip to footer

About Us

Писмо

Писмо за подкрепа

Ние, ромите от България, категорично осъждаме полицейската жестокост срещу невинни роми на 22 септември 2020 г. в гр. Битоля.

Докато събитията се развиват, считаме демократична държава трябва като критичен минимум да разследва случая, да държи отговорни извършителите и да предостави подходящо правосъдие за жертвите.

 

Небрежно е да се приема това като единичен случай. Ромите са традиционно подлагани на физическо насилие, понякога завършващо със смърт и основано на токсична обществена омраза и политически домогвания. Това не е ново явление, а опитността на ромите от векове. Полицейските управления имат дълга история на насилие и агресия спрямо ромите, създаваща дълбоко недоверие между себе си и ромската общност.

 

Считаме случаят с полицейската жестокост срещу ромските граждани на гр. Битоля в Северна Македония за част от системен проблем, който изисква системен отговор. Отправната точка е да се цели достигането на пропорционален брой роми сред полицейските сили. Такъв акт е конституционен, може да укрепи вашата политическа визия за „Едно общество за всички“ и може да допринесе за реформите на полицията и подобряването на отчетността по пътя на присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз. Такова решение е добро за ромите и за Северна Македония.

112nd August
about us

ЗА НАС

Постоянна ромска конференция е гражданско движение от ромски, про-ромски активисти и организации от цялата страна, което работи за социална справедливост и просперитет на ромската общност

Ромската общност
Идеи
Действия

Общността

Идеи

Действия

Ние вярваме в потенциала на нашата ромска общност, затова подкрепяме израстването на ново поколение ромски лидери.

Ние подкрепяме иновативността и новите подходи на работа, затова даваме платформа на всеки един човек да поеме инициативата.

Ние действаме с целенасочени усилия, като се стремим да реализираме политики в полза на ромската ни общност, докато парарелно изграждаме своите лидери

0
Подписа
срещу отстраняването на Валери Симеонов
0
Подписа
за кампанията Дом и сигурност за всеки
0
Подкрепа
за манифеста Силна България в обединена Европа
0
Съмишленици
0
Aктивисти
0
местни групи

Да подкрепим Елвира

ЕКИП

Михаил Мишев

Социални медии

Емил Методиев

Дигитален маркетинг

Жасмина Живкова

Доброволец | Инстаграм

Принцеса Иванова

Доброволец | Публикации
Другите за нас

Save Our Society

Движение за овластяване на ромите в България

За мен ПРК е ромско движение, което се бори за овластяването на ромската общност в България. Оказва и голяма подкрепа на нас младите! Подкрепете и станете част от ПРК, защото, колкото по голямо става семейството на ПРК, толкова по- големи стават възможностите за промяна и развитие на ромската общност в България

Вероника Йорданова

Вероника Йорданова

Volunteer

Смятам, че ПРК имa много важна роля

Ролята да овластява ромските младежи, да показва ромския потенциал и да сътрудничи на общността, да покаже, че нещата могат да се случат от вътре навън, по един различен начин. Радвам се да виждам повече хора и особено млади хора, които се присъединяват към една по- голяма кауза и стават все по- активни. Имаме нужда от това!

Мария Атанасова

Мария Атанасова

Активист

Необходимо е да има ПРК, за да може гласът на ромите да бъде чут

Истински се радвам на идеята за създаването на Постоянна Ромска конференция, като платформа, която обединява, създава възможности за ефективен диалог и дава възможност на млади, активни, целеустремени и образовани хора да споделят своите идеи за развитието на обществото и общността си.

Даниела Михайлова

Даниела Михайлова

Активист
ДАРЕНИЕ

За по-добро бъдеще!

Постоянна ромска конференция © 2021. All Rights Reserved.