fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Над 200 доброволци от Югоизточен, Югозападен и Северозападен региони активно участват в кампанията. Основната идеята е да се мобилизира ромската общност да участва колективно във формирането на общозначими за населеното място/квартал проблеми и да ангажират кандидат-кметове и общински съветници с приемането им. Коя политическа формация, кандидат-кмет или общински съветник застава зад наболелите проблеми в ромските квартали и как да се чуе гласът ни, са част от кампанията.

Редица срещи са проведени в различните населени места за извеждането на най-наболелите проблеми на общността. Пет от най-важните за общността, в даденото населено място, ще се представят официално на кандидат-кметове и общински съветници под формата на декларации и споразумения за сътрудничество. Официално връчване и ангажиране на кандидатите ще се случи в рамките на дебати, които се организират в населените места.

Гласът на младите също ще бъде включен в местните декларации чрез кратки есета и рисунки на тема “Моят квартал – реалност и мечта”.

Част от кампанията е и инициативата 100-те роми – #гласътмиеотзначение, която показва ангажираността, правото на избор и важността да отидем и дадем своя принос на местните избори в края на октомври. Чрез посланията, които се споделят и личните истории на хората, целим да покажем, защо гласът ни трябва да се чуе, както и да допринесем за прекратяването на търговията с гласовете на хората.

Искаш да се включиш?

[action full_width=’yes’ content_in_grid=’yes’ type=’with_icon’ icon=’fa-arrow-circle-o-right’ icon_size=’fa-2x’ icon_color=” custom_icon=” background_color=” border_color=” show_button=’yes’ button_text=’ВКЛЮЧИ СЕ’ button_link=’https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fm.me%2Fromastandingconference.org%3Ffbclid%3DIwAR1Zr_TE_xGI9pKNmciKHRqbpFATsOcVFBwc-GOKcvFI7MiKfjlgYKXCZJQ&h=AT0XADlA0b44IyFe6W2xg4wdxMyHe0ycEcAmX5ktn5sjs23nVgCatWRpxt3eHulvqeyghRoiV1ZbeSqQ4h7ZQRx23I-IjTG2CBBVzYm11M29aknHo3WqFRYPbeqdhiH7H-aJ_rFA’ button_target=’_blank’ button_text_color=’blue’ button_hover_text_color=’orange’ button_background_color=” button_hover_background_color=” button_border_color=” button_hover_border_color=”]

Подкрепи декларацията “Гласът ми е от значение”

[/action]

[action full_width=’yes’ content_in_grid=’yes’ type=’with_icon’ icon=’fa-arrow-circle-o-right’ icon_size=’fa-2x’ icon_color=” custom_icon=” background_color=” border_color=” show_button=’yes’ button_text=’ВКЛЮЧИ СЕ’ button_link=’https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fm.me%2Fromastandingconference.org%3Ffbclid%3DIwAR1Zr_TE_xGI9pKNmciKHRqbpFATsOcVFBwc-GOKcvFI7MiKfjlgYKXCZJQ&h=AT0XADlA0b44IyFe6W2xg4wdxMyHe0ycEcAmX5ktn5sjs23nVgCatWRpxt3eHulvqeyghRoiV1ZbeSqQ4h7ZQRx23I-IjTG2CBBVzYm11M29aknHo3WqFRYPbeqdhiH7H-aJ_rFA’ button_target=’_blank’ button_text_color=’white’ button_hover_text_color=’orange’ button_background_color=” button_hover_background_color=” button_border_color=” button_hover_border_color=”]

Включи се с послание

[/action]

 

Постоянна ромска конференция © 2023. All Rights Reserved.

Подай сигнал за нарушение по време на преброяването