fbpx

Гласът ми е от значение – Вера Борисова

Гласът ми е от значение – Вера Борисова

Подкрепи декларацията “Гласът ми е от значение”

88

Живеем във време на агресия, агресия спрямо нас ромите, агресия, каквато винаги е имало, агресия която не е породена от нас, но агресия насочена към нас. Агресия от която други печелят, а за нас остава вината. Вина, която ние сме принудени да търпим. Виновни сме за всички беди в държавата, втълпява ни се, че не сме достойни и нямаме право да живеем в собствената си държава, в която живеем от векове. Държава, която нашите бащи и деди са построили с ръцете си. Третират ни като хора втора ръка. Купуват бъдещето ни, фалшифицират гласовете ни, подменят избора ни, избират вместо нас и определят бъдещето ни.

100-те роми

 

Всеки наш избор е от огромно значение за нашето бъдеще. Не го подценявайте. Избирайте внимателно. И не мислете, че гласът ви няма значение, напротив!

Казвам се Вера Борисова на 17 години. Живея в град Монтана и уча във Финансово-стопанска професионална гимназия “Васил Левски”. След като посетя училищните занятия се запътвам към уроците си по пеене. Това е любимото ми време от деня. Още от малка посещавам различни извънучилищни дейности, защото знам, че ще ми бъдат от полза. Помагат ми да бъда по-сериозна и отговорна. Освен пеенето обожавам да свиря на барабани.
Извън тези дейности ми остава и време за училище, разбира се. Часовете по Български език и литература са ми любими. Именно това искам да изучавам в бъдеще. Мечтая един ден да бъда признат учител. Ще бъде огромна привилегия за мен. Имам още много цели в живота, но все от някъде се започва. Желая това да е моето начало.

 

Включи се и ти, като ни изпратиш своето послание и снимка!

 

Прочети още от “Гласът ми е от значение”

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.